Terug

Auto stottert op lpg

G.W. van Beek

Ik heb sinds oktober 2008 een volvo 850 op lpg. Omdat hij een week na aanschaf begon te stotteren, heb ik verdelerkap, rotor, bougies en kabels laten vervangen. Daarna was het probleem over.

Afgelopen weekend kwam ik langs de weg te staan omdat er een slang van het koelsysteem was gescheurd. De hele motor zat onder de koelvloeistof. Nadat de anwb mij weer op weg had geholpen, reed de auto niet meer goed op gas. Daarom heb ik gisteren de verdelerkap, omdat daar vocht onder was gekomen, laten droogmaken. Maar hiermee is het probleem nog niet verholpen. De eerste paar kilometers is er niks aan de hand en rijdt hij prima op lpg, daarna begint hij te stotteren. Dan schakel ik over op benzine (waar hij wel prima op rijdt). Na een paar kilometer schakel ik weer terug naar lpg, waarna de eerste paar kilometers weer goed gereden kan worden. Dan begint het stotteren weer.

Ook heb ik gezien bij het oliepeil controleren, en toen de anwb met de slangen bezig was, dat ik ineens overal slush heb. De garage heeft gisteren geconstateerd dat niet de koppakking lek is.

Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand is? b.v.d.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte,

 

Het laten controleren van de afstelling van het LPG systeem door een LPG specialist is ten zeerste aan te raden. Geef hierbij indien mogelijk aan om welk merk en eventueel welk type LPG systeem het gaat.

 

Met vriendelijke groet,

Autogas Nederland Czakram