Terug

Gaswolk bij ontkoppelen

Rens

Als ik het vulpistool ontkoppel dan ontstaat er altijd een kleine gaswolk, dit is normaal. Onlangs tankte ik bij een station in België waarbij het pistool niet goed aankoppelde, waardoor er een contante stroom van dit gas (inmiddels vloeibaar) uit de slang kwam. Dit is tevens zeer koud (ijsvorming achter op de auto) waardoor ik mijn handen lelijk verbrand heb, tijdens het ontkoppelen.

Van tanken is nog niet eens sprake geweest.

 

Waaruit bestaat deze gaswolk eigenlijk? Is dit LPG wat onverbrand de atmosfeer wordt ingestuurd? Dit lijkt me best gevaarlijk aangezien de minste of geringste vonk deze wolk zou kunnen ontsteken.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

LPG = Liquified Petrolium Gas.

Liquified betekend vloeibaar.

De gaswolk die ontstaat is het vloeibare gedeelte dat vedampt.

Dit proces gebeurt ook in de verdamper/drukregelaar van het autogas systeem.

Deze gaswolk/damp is dan ook brandbaar. Vergelijk dit met een sigaretten aansteker.

door het laten verdampen van de vloeistof in de aansteker en het toevoegen van een vonk ontbrand deze. Op het moment dat de toevoer stopt dooft de vlam ook onmiddelijk. Zoals de waarschuwing bij elk tankstation aanwezig met de vermelding 'roken en open vuur verboden', geldt dit voor alle brandstoffen zoals onder andere diesel, benzine en LPG enz.

Bij twijfel moet en zal de tankstation medewerker u  helpen, voor de juiste maier van vullen van LPG, diesel en benzine.

 

Met vriendelijke groet,

Autogas Nederland Czakram