Terug

Hoog benzineverbruik met LPG-G3 installatie?

mohamed

 Mijn Peugeot 307 1. 6L met AG LPG-G3 installatie verbruikt mijn inziens buitensporig veel benzine; ca 5,5L per 100 km. Het gasverbruik ligt op ca. 10L per 100km. Nu is mij bekend dat de auto op benzine start en na een korte tijd automatisch overschakelt naar LPG. Het eigenaardige is dat ik tijdens een lange rit de wijzer vd benzinemeter duidelijk terug zie lopen, wat er op duidt dat er naast LPG ook benzine wordt verbruikt. Je zou bijna denken dat er een lek in het brandstofsysteem zit omdat het LPG-verbruik normaal is. Het benzineniveau loopt niet terug als de auto niet wordt gebruikt. Tijdens een rit ruik ik ook geen spoortje benzine.

 

Kan u mij vertellen hoe ik deze ongemakken kan oplossen?  


1 Antwoord

Antwoord van Auto Speciaal Uden b.v.

Goedendag

Uw Peugeot 307 is voorzien van een inteligente benzinemeter welke gaat veranderen als men met de auto rijdt omdat de auto niet weet dat er LPG aanwezig is en er wordt gereden met de auto dus moet er verbruik zijn volgens het electrisch systeem en van daaruit berekend de auto welke brandstofstand er moeten worden aangegeven terwijl u toch geen benzine verbruik heeft op LPG is er een benzinemeter resetmodule geplaatst die er voor zorgt dat na het rijden en opnieuw starten de actuele benzinehoeveelheid weer wordt aangegeven.

(in de benzinetank moet voor goede werking wel meer dan reserve stand aanwezig zijn)  

 

Wat u moet weten is of u daadwerkelijk benzine verbruik heeft of dat de auto deze berekend en dat de resetmodule niet naar behoren werkt. dit laatste is te controleren door als de meter duidelijk is gezakt er een paar liter benzine bij te tanken en dan de benzine meter te bekijken of dit overeen komt met wat er getankt is of dan dat de meter veel meer aangeeft als het laatste het geval is werkt de resetmodule niet naar behoren.  

MVG

Auto Speciaal Uden