Terug

Lekken de gasinjectoren?

Gert Voorhoeve

Beste mensen,

 

Sinds enige tijd stottert mijn Volvo V40 van 2001 in het lage toeren gebied (1000-2000 toeren). Dit doet hij l niet als ik op benzine rijd. Verder start de auto zowel koud als warm moeilijk. Het lijkt wel of de moter bij het staren verzuipt (te ruiken aan de benzine lucht). Eerder starte de moetr altijd snel zonder problemen, maar dit laatste doet hij ook de laatste tijd

Verder brandt het moeterlampje. Ik heb de auto bij de laten uitlezen en er is niets vreemds. Het lampje van de moeter is weer gereset, maar is na enige tijd weer gaan branden. Kan zijn dat dit met de lambdasonde te maken heeft omdat ik twee jaar geleden de katalysator heb laten vervangen.

Het betreft hier een vialle LPI installatie die in 2001 is ingebouwd. Zelf heb ik het vermoeden dat sinds enige tijd de gasinjectoren lekken. Zou dat de oorzaak kunnen zijn?


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het zou wel kunnen dat de Vialle injectoren lekken. Als ze bovenaan zitten zoals bij Volvo zijn ze vrij snel te controleren.


Antwoord van vakgarage de Pitstop /Lpg Inbouwstation

Mocht u dit willen laten controleren, ben u van harte welkom. 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

geachte,

 

een benzine lucht tijdens het starten?

eventueel zijn de zittingen van de injectoren los...

dan zuigt de auto valse lucht (wat het motorstoring lampje zou kunnen verklaren) en het kan slechte  start tot gevolg hebben, bovendienb zou je dan een benzine lucht kunnen ruiken....

 

zekerheid is op afstand niet te behalen....

 

maar heeft u de auto wel laten controleren door een lpg specialist?

 

Deze kunnen meestal (zoals wij) benzine en gas controleren, waardoor je vooraf reparatie een beter overzicht krijgt in de verwachten kosten.

 

maakt u gerust een afspraak, u kunt op de controle wachten onder het genot van een kopje koffie!

 

Met vriendelijke groet,

 

Johan Velthuizen

 

Leto wijchen bv